top of page

Acunova

Hvad går Acunova ud på?
Acunova, før kaldet Aku 2000, er udviklet af den erfarne akupunktør John Boel Sr. fra Aulum, som er blevet kåret til Århundredets Akupunktør på en international kongres med videnskabsfolk samlet fra over 100 lande.
Acunova er lidt anderledes end den klassiske akupunkturform, hvor der behandles via meridianbanerne. Acunova virker via nervesystemet, og er meget simpel at udføre, men metoden er mange gange meget mere effektiv og virker hurtigere end den klassiske metode.

Acunova omtales tit som mirakelkuren som kan være udvejen på de lidelser som lægen har sagt man bare må lære at leve med.

Hvordan foregår en behandling med Acunova?
Der bruges aldrig mere end 2-4 nåle af gangen, nålene indsættes i et led, fx fingerled, håndled, knæled, albueled mv. Nogle gange flyttes nålene fra et led til et andet efter 10 minutter for at få den bedste effekt.

Er det en kronisk lidelse vi har med at gøre, det vil sige en lidelse der har eksisteret i mere end 3 måneder, skal man regne med at man den første uge skal have en behandling om dagen, gerne 4-5 dage i træk. Derefter trapper man ned til færre gange, hvis det er nødvendigt at fortsætte, indtil at lidelsen til sidst er helt væk, eller mindsket så meget som muligt.
Er det en akut skade der er tale om, så kan det være nok med 2-3 behandlinger for at fjerne smerten helt, men også her går vi som hovedregel ud fra 5 behandlinger i træk.

Øjen- og ørelidelser er lidt anderledes, der vil man indgå i et intensivt forløb 2 gange om dagen, 10 dage i træk, men så kan man også kurere lidelser som inden andre metoder/medicin har været effektive mod. Se mere her

Hvad kan Acunova behandle?
Listen over lidelser der kan behandles med Acunova er lang, det kan fx være:

Problemer i hovedet: Hovedpine, migræne, kæbesmerter, tandpine, tunghørhed, helvedesild, svimmelhed, talevanskeligheder, pande- og bihulebetændelse mm
Problemer i nakke, hals, skuldre, arme: Nakkesmerter, piskesmæld, skuldersmerter, fx frossen skulder, tennisalbue, golfalbue, smerter i albuer, hænder og fingre, carpaltunnelsyndrom, slidgigt, seneskedehindebetændelse, struma, div. Halsproblemer.
Problemer i mave, ryg, lænd: Astma, bronkitis, rygsmerter, hoste, kvalme, hekseskud, akutte og kroniske lændesmerter, diskusprolaps, mavesår, tarmbetændelse, mavesmerter, nyreproblemer mm
Problemer i underliv, sæde, ben, fødder: Alle menstrautionsproblemer, slidgigt i hofte, knæ, fødder, iskias smerter i ballerne, blærebetændelse, hælespore, springerknæ, betændelse og smerter i akillessenen, forstoppelse
Øjen- og ørelidelser: Grå stær, grøn stær, AMD (øjenforkalkning), kikkertsyn, nedsat hørelse, Miniere’s sygdom (svimmelhed og øresusen), tinitus
Diverse: Alle gigtsygdomme, kredsløbsproblemer, alle sportsskader, eksem, kolde hænder og fødder, overgangsalder osv.

Vores læremester i Acunova-systemerne John Boel Sr:
Vores lærer indenfor acunova er en herre ved navn John Boel. Der er nok lidt "klassens frække dreng" over den nu over 70 årige mand. Han har ikke mindre end 3 akupunkturuddannelser i bogen, og han er lykkes med at opfinde hans helt eget akupunktursystem Acunova. Han har gjort det så godt at han er usædvanligt højt agtet i Kina, og har samarbejde med akupunkturhospitaler dernede. Ud over det, blev han for nogle år siden kåret til århundredets akupunktør på en stor konference i Kina, større credit kan man næsten ikke få som akupunktør, og det er ALTID givende, inspirerende og meget lærerigt at følge John, som stadig udvikler og finpudser acunova-metoderne.

bottom of page